Få gode råd til at holde fri, når du har fri; eksempelvis med autosvar

De fleste har prøvet, at selvom det enten er ferie eller weekend, så tikker mails ind i mailboksen. Sommetider føler mig sig forpligtet til at respondere, omend man egentligt har fri og ikke er forpligtet. Det kan være svært at “ignorere” afsenderens spørgsmål, så man ender ofte med at bruge kostbar fritid på at besvare arbejdsmails. Dog findes der en god måde, hvorpå du nemt og enkelt kan undgå disse situationer og følelsen af at være forpligtet til at svare. 

Du kan oprette et feriesvar på din one com mail 

Hvis du har en one com mail kan du hurtigt, enkelt og nemt oprette et automatsvar, der fortæller afsenderen af mailen, at du afholder ferie og dermed ikke er tilgængelig. Så behøver du ikke længere bekymre dig om, hvad der foregår i din mailboks.

På hjemmesiden finder du tilmed en komplet guide til, hvordan du opretter disse automatsvar. Der findes både udførlige beskrivelser samt videoguides, der slavisk forklarer trin for trin. Du bliver dermed guidet godt og sikkert fra A til B. 

Hvorfor er det vigtigt at holde fri, når man har fri?

Der er mange eksempler på, hvad det gør for ens mentale tilstand, hvis aldrig man lægger arbejdet på hylden for en stund. De konstante afbrydelser og påmindelser om arbejde er stressende, og man evner ikke at være til stede i nuet og være opmærksom på sine omgivelser.

Kroppen kan ikke arbejde under et konstant pres, og den har brug for pauser, hvor der fokuseres på andet!

Det er også vigtigt i forhold til kærlighedsrelationer

Uanset om man dater, er i et nyt parforhold eller er i et langvarigt forhold, er det vigtigt at huske hinanden og prioritere tid til at være sammen. Mange tror fejlagtigt, at hvis bare man er fysisk sammen, så er “problemet løst.” Dog er denne antagelse ganske forkert.

Hvis ikke man også er mentalt til stede i samværet, er samværet ikke det samme værd. Oplever man eksempelvis sin partner have sit fokus og sine tanker på arbejdsrelaterede problematikker – såsom besvarelsen af mails – vil man typisk både føle sig overset, glemt og nedprioriteret. 

Det er derfor vigtigt – både for din egen, din partners og din families skyld – at du husker at holde fri, når du har fri. Den nemmeste og bedste måde er via et feriesvar på mail.

Skriv et svar